Hjort

Om sommeren har vi omtrent 90 hjort i hjorteheinet som vi driver sammen med Storegra gård.
Hjorten fores med egenprodusert grovfôr og i tillegg får de et tillegsfor som inneholder viktige mineraler som de ellers ville fått i seg ute i det fri. Dette er for at ikke de skal utvikle mineralmangel.
Dyra har 260 mål med blandet innmark og utmark, eget tjern til å bade i og mye plass til å være frie. I tillegg har de to foringshus som de koser seg.

Visste du at hjortekjøtt er et svært magert og ikke minst mørt kjøtt. Det inneholder under 3% fett! Viltkjøtt inneholder mye omega-3, faktisk på nivå med de magre fisketyper! I tillegg har hjortekjøtt et høyt innhold av B-vitaminer, spesielt B12, riboflamin (B2) og tiamin(B1).
Per 100 gram hjortekjøtt er det 105 kcal, 22,5 gram protein, 1,6 gram fett, 0,8 gram mettet fett og 70 mg omega-3 (Matvaretabellen 2015).

Hjorten avlives på gården i kjente og rolige omgivelser. Dette er for å unngå stress hos dyra, som gjør at kjøttet vårt er mørt og har en god og mild smak.

Vi selger kasser med 1/2 dyr etter slakt så langt beholdningen rekker. I år har vi også pakker med smakfulle hjortekarbonader, kun få igjen. Disse er laget med 1.klasses hjortekjøtt og er glutenfrie. Pakkene inneholder 12 karbonader og veier i overkant omtrent 1,2 kg. I tillegg har vi kjempegode hjortepølser som er både glutenfrie og melkefrie!
For priser se her: https://midttjore.no/?page_id=397